banner388

İşte Zamlı Memur Maaşları

Ocak’ta yüzde 6 zam alan memurlar Temmuz’da da yüzde 5 artış görecek. 6 aylık enflasyon yüzde 6’nın üzerinde çıkarsa fark da var. İşte kuruşu kuruşuna maaş hesabı.

İşte Zamlı Memur Maaşları

Ocak’ta yüzde 6 zam alan memurlar Temmuz’da da yüzde 5 artış görecek. 6 aylık enflasyon yüzde 6’nın üzerinde çıkarsa fark da var. İşte kuruşu kuruşuna maaş hesabı.

29 Mayıs 2016 Pazar 20:34
İşte Zamlı Memur Maaşları

Temmuz ayı birçok kesimle birlikte memurlar için de zam ayı olmakta. Yapılan toplu sözleşme gereğince memurlar ve memur emeklileri Ocak ile birlikte Temmuz'da da zam almaktalar. Buna göre Ocak ayında yüzde 6 zam ve yüzde 0.90 enflasyon farkı alan memurlar ve memur emeklileri Temmuz'da da yüzde 5 artış imkanı bulacak. Maaşlarına yansıyacak bu artış dışında enflasyon farkı ihtimali de bulunmakta.

Buna göre 4 Temmuz'da açıklanması beklenen enflasyon rakamlarıyla birlikte son 6 aylık enflasyon yüzde 6 ve üstüne çıkarsa memurlara ve memur emeklilerine aradaki fark da ödenmek durumunda kalınacak. Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur maaşı (bekar) Aralık 2015 itibariyle bin 906 lira idi. Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur maaşı 2 bin 38 lira 54 kuruşa yükseldi. Temmuz'daki yüzde 5'lik toplu sözleşme zammıyla da bu maaş yaklaşık 102 lira yükselişle 2 bin 140 lira 46 kuruşa çıkması bekleniyor.

EMEKLİ DE ALACAK
Temmuz'da yüzde 5'lik toplu sözleşme yükselişle en düşük memur emeklisi aylığı ise bin 701 liraya artış gösterdi. Aralık ayına göre, en düşük maaştaki artış 186 liraya yükseldi. Memur-Sen'in verilerine göre; en düşük memur emeklisi aylığı geçtiğimiz yıl Temmuz'da bin 415 lira idi. Eylül'deki ekstra zam ile bu aylık bin 515 liraya yükseldi. Bu yıl Ocak ayında yüzde 6 + yüzde 0.90 artışın yansıtılmasıyla en düşük memur emeklisi aylığı 105 lira artışla bin 620 liraya yükseldi. Temmuz'da en düşük maaş 81 lira yükselerek bin 701 liraya yükselecek.


 

Son Güncelleme: 29.05.2016 20:41
Anahtar Kelimeler:
ZamMemurMaaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.