banner388

Çalışanlara Bir Tazminat Daha!

30'dan az personel istihdam eden iş yerlerinden haksız yere çıkartılanlar için üçüncü bir tazminat var ve bu tazminat üç ile çarpılıyor.

Çalışanlara Bir Tazminat Daha!

30'dan az personel istihdam eden iş yerlerinden haksız yere çıkartılanlar için üçüncü bir tazminat var ve bu tazminat üç ile çarpılıyor.

18 Mart 2017 Cumartesi 11:31
Çalışanlara Bir Tazminat Daha!

Çalışanın işten ayrıldıktan sonra üç ayrı tazminat hakkı var:

1-İhbar tazminatı (Çalışılan yıla göre belirleniyor ve 2 haftadan 8 haftaya kadar çıkıyor)
2-Kıdem tazminatı ( Kişinin çalıştığı yıl ile brüt maaşının çarpılması ile hesaplanır)
3-Geri dönüş tazminatı (Kötü niyet tazminatı)

Geri dönüş tazminatı nedir?

30 kişiden az personeli olan şirketlerde çalışanlar işe geri dönüş davası açamıyorlar ancak 'kötü niyet tazminatı' ile alacakları parayı 3'e katlayabiliyorlar, yani 3 bin lira maaşla 4 yıl çalışana fazladan 17 bin lira ödeniyor.

Kimler Alabilir?

Birçok çalışan bundan habersiz olduğu için de bu tazminat hakkında Sabah'tan Faruk Erdem'in yazısına göre, kötü niyet tazminatı çalışanın işten çıkartılırken haksızlığa uğraması durumunda alınabiliyor. Örneğin bir işçi sadece evlendiği için ya da hamile kaldığı için işten atılmışsa, ırk, cinsiyet ayrımı, sendika üyeliği, hakkını arama gibi konularda kötü niyet tazminatı veriliyor. Gerçek maaşın bordroya yansıtılmadığı durumlarda çalışanın durumu Çalışma Bakanlığının ALO 170 hattına bildirmesi gerekir. Bu ihbar nedeniyle eğer işten çıkartılırsanız da kötü niyet tazminatı alabilirsiniz.

Son Güncelleme: 19.03.2017 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.