banner388

Bu Maaşı Erkekler De Alabiliyor

Dul kalan eşlere ödenen ölüm aylığını erkekler de alıyor, ama başvuru oranı çok düşük.

Bu Maaşı Erkekler De Alabiliyor

Dul kalan eşlere ödenen ölüm aylığını erkekler de alıyor, ama başvuru oranı çok düşük.

26 Ağustos 2016 Cuma 11:10
Bu Maaşı Erkekler De Alabiliyor

Dul maaşı olarak bilinen ölüm aylığı genel olarak kadınlara ödenen bir para gibi algılanıyor, fakat bu konuda cinsiyet ayrımı yapılmıyor, yani eşi ölen bir erkek de ölüm aylığı alabilir. Ölüm aylığının bağlanmasında kişinin çalışıyor ya da emekli olmasına da bakılmıyor ve aylıl sadece ikinci bir evlilik yapıldığı takdirde kesiliyor.

Toplumda oluşan bu yanlış algı sebebiyle ölüm aylığı alanların yüzde 95'ini kadın. Kocalar karısı öldüğünde bu maaş için başvuruda bulunmuyor. Ancak erkek ya da kadın eşinden maaş almaya başladıktan sonra eğer ikinci bir evlilik yaptığı takdirde maaşı hemen kesiliyor. Bu durumu hemen SGK'ya bildirmeniz gerekmekte, aksi takdirde SGK bu parayı sizden faiziyle birlikte geri alır. Eğer ikinci eşiniz de vefat ederse yine ölüm aylığı alabilirsiniz, fakat iki eşten birden değil, hangisi yüksekse onu tercih etmelisiniz.

Son Güncelleme: 26.08.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.