banner388

Sözleşmeli Öğretmenlere Müjde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklama ile son atanan 20 bin sözleşmeli öğretmenlere yönelik kadro müjdesi verdi.

Sözleşmeli Öğretmenlere Müjde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklama ile son atanan 20 bin sözleşmeli öğretmenlere yönelik kadro müjdesi verdi.

05 Kasım 2016 Cumartesi 15:54
Sözleşmeli Öğretmenlere Müjde!
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezindeki AK Parti Sivas İl Başkanlığı Kasım ayı Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada 15 Temmuz sonrası süreçte kamu kurum ve kuruluşlarındaki tasfiyelerden dolayı sözleşmeli öğretmen alımı başlattıklarını dile getirerek, "Evlatlarımızı teslim ettiğimiz, Türkiye'nin geleceğini inşa edecek öğretmenlerin mutlaka sözleşmeli ve mülakatla yapılan bir sınavdan geçmesi gerekir. Öğretmenler,  bir yıldan sonra değil bir yıl başlamadan sözlü mülakata alınması şartını getirdik. Öğretmenlerden beklentimiz hiçbir terör örgütüyle bir bağı olmasın. 'Anladığını anlatabiliyor mu? Kendine özgüveni var mı? Ülkenin değerleriyle donanmış mı? Evrensel değerlere açık mı?' bu soruların cevabı çok önemli. Bakanlığımızdan 30 bine yakın kamu görevlisinin ilişiği kesildi ve 20 bine yakını da açıkta. Kısa bir süre içerisinde 20 bin öğretmen atama izni aldık ve biz de 20 bin atamaya 50 puan ve üstü alanların başvurmasını istedik, öğretmenlerimiz görevlerine başladı. Alınan bu öğretmenlerin yaklaşık yüzde 91'i en çok açığımızın olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da birer yıllık sözleşme ile istihdam edildi. Eğer performanslarından memnun kalırsak bu sözleşmelerini 4 yıla kadar uzatacağız ve bu 4 yılın sonunda da yine bir sorun yaşamazsak inşallah bunları kadroya alacağız" dedi.
Son Güncelleme: 05.11.2016 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.