banner388

Öğretmenlere Kötü Haber! Bundan Sonra ...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan öğretmen atamaları hakkında flaş açıklama!

Öğretmenlere Kötü Haber! Bundan Sonra ...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan öğretmen atamaları hakkında flaş açıklama!

16 Ekim 2016 Pazar 15:37
Öğretmenlere Kötü Haber! Bundan Sonra ...

Geçtiğimiz günlerde yapılan sözleşmeli öğretmen mülakatlarından sonra yoğun tepkiye sebep olan uygulama artık sürekli hale gelecek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı televizyon programında bundan sonra yapılacak tüm öğretmen atamalarında sözlü mülakatla yapılacağını ve atanan öğretmenlerle her yıl yeni bir sözleşme yapılacağını açıkladı.

Bakan Yılmaz, öğretmen atamaları için en doğru uygulamanın sözlü mülakat yöntemi olduğunu belirterek, “Eğitimdeki en önemli unsur, kilit taşı öğretmen olduğundan, öğretmenin niteliğini arttırmak gerekiyor. Daha önce KPSS’den en yüksek puanı alan atanıyordu, fakat geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler için doğru bir uygulama değildir. Bundan böyle tüm öğretmenler sözlü mülakata katılacak ve öyle seçilecekler. Bunun yanı sıra öğretmenlere her yıl sözleşme yapılıp, 4 yılın sonunda da performansı yeterli görüldüğü takdirde kadroya alınacak..” dedi.

Son Güncelleme: 16.10.2016 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.