banner388
banner390
banner410
banner408

Açıköğretim Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı

2016-2017 eğitim ve öğretim yılınan AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. AÖF kayıt işlemleri ve harç ücretleri ne kadar? AÖF nasıl yapılır? AÖF ders geçme notu. AÖF kayıt işlemleri ile ilgili olarak bütün detaylar haberimizin içindedir.

banner269

Açıköğretim Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı

2016-2017 eğitim ve öğretim yılınan AÖF kayıt yenileme işlemleri bugün başladı. AÖF kayıt işlemleri ve harç ücretleri ne kadar? AÖF nasıl yapılır? AÖF ders geçme notu. AÖF kayıt işlemleri ile ilgili olarak bütün detaylar haberimizin içindedir.

26 Eylül 2016 Pazartesi 15:22
Açıköğretim Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı

Güz Döneminde kayıtlarını yeniletecek olan öğrencilere ders atamaları ders kodu esnasında 30 AKTS krediyi geçmemek şartı ile Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar etmiş oldukları dersler hariç, Fakülte tarafından atanmış olan dersleri eksiltebilir veya toplamda 45 AKTS krediyi geçmemek şartı ile ders ekleyebilirler. Ders ekle ve sil işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısının Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadıkları taktide ders ekle veya sil işlemi yapabilecekler. Ödeme yapıldığı taktirde ders silme işlemi yapılması mümkün olmayacaktır.  Ders ekle ve sil işlemi yapmadan daha önce kayıt yenileme bedelini ödemiş olan öğrenciler, Fakülte tarafından atanmış olan dersleri kabul etmiş sayılacaklar. Öğrencilerin ileride sorunlar ile karşılaşmamaları için ödeme yapılmadan daha önce http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından Kayıt Yenileme linkinden sorumlu olmuş oldukları dersleri muhakkak ki incelemeleri gerekmektedir
 
 AÖF KAYIT TARİHLERİ İÇİN
Kayıt Yenileme: 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak 07 Ekim 2016 Cuma bitecektir. Mazeret Kayıt Tarihi ise 07 Ekim 2016 Cuma günüdür.

HARÇ ÜCRETLERİ

Açıköğretim Fakültesi’nde kayıt yenileme işlemlerini yapacak olan öğrenciler 2016 – 2017 eğitim ve öğretim döneminde ne kadar harç ücreti yatırılacağı henüz belirlenmiş olmasa da geçen senelerden çok farklı olmayacağı öngörülmektedir. AÖF Önlisans Programları Harç Ücretleri AÖF Lisans Programları (Felsefe Lisans Programı, Sosyoloji Lisans Programı, Tarih Lisans Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı) ücretleri, İktisat Fakültesi Lisans Programı Harç Ücretleri, İşletme Fakültesi Lisans Programı Harç Ücretleri 205 TL olarak ödenmesi beklenmektedir.

AÖF KAYITLARDA GEREKEN BELGELER

İnternetten yapılmış olan başvuru belgesi
Fotoğraflı ve İmzalı Form
Öğrenci Bilgi Formu
Öğrenim Belgesi
Fotoğraf ve Askerlik Durum Belgesi.

MAZERETLİ DERS EKLEME

Açıköğretim, İktisat birde İşletme Fakültelerinde kayıtlı olan öğrencilerimiz Güz Dönemlerinde mazeretli olarak ders ekleme işlemlerini 06 Ekim ile 07 Ekim 2016 tarihleri aralığında http://aof.anadolu.edu.tr adresinden yapabilir

KAYIT ÜCRETİ ÖDEMESİ YAPILDIKTAN SONRA NE YAPMALIYIM?

Kayıt tarihleri aralığında kayıt yenileme ücretini ödemiş olan, fakat tekrar ders ekle işlemi yapmayı isteyen öğrenciler 06 Ekim ile 07 Ekim 2016 tarihlerinde http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkine tıklayarak ders ekle işlemlerini yapabilirler. Fakülte tarafından yapılmış olan ders atamaları sonucu, atanmamış olan dersi kalan ve bu dersi almaları durumunda mezun olabilecek durumda olan öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmemesi şartı ile ders ekleme işlemi yapmaları gerekiyor.

Ödeme bilgilerini ders ekle ve sil ekranında ya da bu işlem sonucu ise dökümü alınmış olan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle ve sil işlemini yapmış olan öğrenciler 2016-2017 Öğretim Yılının Güz Dönemi Öğretim Gideri ile Öğrenim Ücreti/ Katkı Payı ödemelerini yukarıda da belirtilmiş olan tarihler aralığında; Kredi Kartı/Banka Kartı, Vakıfbank şubesi ve ATM’lerinden (kartlı yada kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı ile yada İnternet bankacılığından yapabileceklerdir. Mazeretli olarak kayıtların son tarihi olan 07 Ekim 2016 da İnternet, ATM birde Telefon Bankacılığından gece saat 23:30’a kadar, şubelerden de mesai saatlerinin bitimine kadar ödeme yapabileceklerdir. Fakat, kayıt yenileme tarihlerinin son günü provizyon işlemleri sebebi ile kredi kartı ile ödeme yapılmayacaktır. Öğrenciler ödemelerini yaptıktan sonra almış oldukları belgenin, 2016-2017 Öğretim Yılının Güz Dönemi Öğretim Gideri ile Öğrenim Ücreti/ Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını kontrol etmelilerdir. 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme ücretini ödemeyip bir tek geçmiş dönem borç/borçlarını ödemiş olan öğrencilerin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Döneminde kayıt yenilemesi yapılamaz.07 Ekim tarihinden daha sonra mazeret kabul edilmeyip Güz Dönemi kayıt yenileme işlemleri yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süreleri kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilmiş olan tarihler aralığında her ne nedenle olursa olsun, Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesini yapmayan öğrenciler, 2016-2017 Öğretim Yılının Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybedecekler.

MUTLAKA KONTROL EDİN
Kayıt yenilemesi işlemlerini yapmış olan öğrenciler http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Öğrenci Otomasyonu bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini tarihler aralığında mutlaka kontrol etmeliler.

AÖF DERS GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya İle Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya İle Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya İle Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Son Güncelleme: 26.09.2016 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.