banner388
banner390
banner410
banner408

15 Bin Öğretmen Geri Dönecek

FETÖ temizliği sonrasında açığa alınan 15 bin öğretmenin geri döneceği belirtildi.

banner269

15 Bin Öğretmen Geri Dönecek

FETÖ temizliği sonrasında açığa alınan 15 bin öğretmenin geri döneceği belirtildi.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 11:30
15 Bin Öğretmen Geri Dönecek

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ soruşturması kapsamında kamuda 80 bine yakın memur açığa alınmış ve bunların yaklaşık yarısı Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) görevliydi. MEB'de öğretmen, okul müdürü, yönetici, hizmetli olmak üzere açığa alınan kişi sayısı 43 bini aştı.

Yapılan detaylı soruşturmalar sonucunda ihraç edilecek memur sayısı da belli olmaya başladı, buna göre, açığa alınan personelden yaklaşık 28 bini ihraç edilecek. 15 bini görevine geri dönecek. Göreve dönecek olan 15 bin personelin soruşturmasıYüksek Disiplin Kurulu tarafından yürütecek.

Meslekten atmalar olacak, fakat FETÖ ile geçmişte bağlantısı bulunan ve 17-25 Aralık’tan sonra ilişkisini kesen personele maaş kesme ve kademe ilerleme cezası verilecek ve bu kişiler müdür ya da il ve ilçelerde yönetici olamayacak.

FETÖ ile bağlantısı olmayan, sadece devlet okullarına atanamadığı için o okullarda çalışan ve okullar kayyuma devredildikten sonra göreve devam edenlerin çalışma izni tekrar verilecek, kamuya atanabilecek ve özel okullarda çalışabilecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.