banner388
banner390
banner410
banner408

İsrail'in Eski Lideri Hayatını Kaybetti

İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

banner269

İsrail'in Eski Lideri Hayatını Kaybetti

İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı Şimon Peres, 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

28 Eylül 2016 Çarşamba 09:02
İsrail'in Eski Lideri Hayatını Kaybetti

İsrail'in eski başbakanı ve cumhurbaşkanı 93 yaşındaki Şimon Peres, geçirdiği felç nedeniyle iki hafta önce hastaneye kaldırılmıştı. Peres, Tel Aviv yakınında bulunan bir hastanede 13 Eylül’den beri yoğun bakımda bulunuyordu ve  dün akşam saatlerinde durumu kötüleşti.

Peres’in oğlu Chemi, babasının ardından “Ülkenin kurulduğu ilk günden hayatının son gününe kadar İsrail için yorulmadan çalıştı” derken Peres için, “Sevgili dostum” ifadesini kullanan ABD Başkanı Barack Obama ise, “İnsan onuru ve ilerleyişi vizyonunu rehber edinen Peres, iyi niyetli insanların birlikte ilerleyebileceğini biliyordu” dedi.

Şimon Peres kimdir?

923 yılında Vişneva’da dünyaya gelen ve 66 yıllık siyasi hayatı boyunca 12 kabinede görev alan ve iki defa başbakanlık yapan Peres, İsrail devletinin yasama organı olan Knesset’e seçildiği 1959’dan 2007 yılında Cumhurbaşkanı olarak seçilene kadar görev yaptı. 1994 yılında Yaser Arafat ve İzak Rabin ile birlikte barış anlaşması girişimine verdiği katkılardan dolayı Nobel Barış Ödülünü kazanan Peres, 2007 yılında cumhurbaşkanı seçilerek  İsrail’in 9’uncu Cumhurbaşkanı olmuştur.

Son Güncelleme: 28.09.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.