banner388

Mars'ta Yaşam Başlıyor

ABD'li uzay keşif teknolojileri şirketi, 2018’de Mars’a ilk yolculuğun yapılacağını ve sonrasında orada kendi kendine yetebilen bir yerleşimin temellerini atmayı planladıklarını açıkladı.

Mars'ta Yaşam Başlıyor

ABD'li uzay keşif teknolojileri şirketi, 2018’de Mars’a ilk yolculuğun yapılacağını ve sonrasında orada kendi kendine yetebilen bir yerleşimin temellerini atmayı planladıklarını açıkladı.

28 Eylül 2016 Çarşamba 11:47
Mars'ta Yaşam Başlıyor

ABD'li uzay keşif teknolojileri şirketi SpaceX’in kurucusu ve elektrikli araç üreten Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından olan ünlü mucit ve girişimci Elon Musk, en erken 50 yıl içerisinde Mars’ta kendi kendine yetebilen bir koloni kurmayı amaçladıklarını açıkladı.

BİLET KİŞİ BAŞI 200 BİN DOLAR

Uluslararası Astronomi Kongresinde konuşan Musk, Mars biletinin kişi başı 200 bin dolar olacağını, halen üzerinde çalıştıkları ‘yeniden kullanılabilir roketler’ gibi bazı teknolojik gelişmelerin zorunlu olduğunu belirtti. Mars’a gidecek uzay gemisi, 42 adet Raptor motorunu aynı anda kullanacak ve bazı motorların devre dışı kalması durumunda da gemi görevi başarıyla sürdürebilecek şekilde tasarlandı. Uzay gemisi, ilk aşamada 100 yolcuyu eşyalarıyla birlikte Mars’a taşıyacak.

Elon Musk, başlangıçta Mars’a gitmeye hevesli çok fazla insan olmayabileceğinin, fakat yeni kurulacak kolonide çok fazla istihdam ihtiyacı olacağını ifade etti. Mars’ta, sıkıştırılmış atmosfere sahip kapalı alanlarda tarım mahsulü yetiştirilecek ve uzay gemisi seferlerinin devam edebilmesi için daha fazla roket yakıtı üretebilmek gerekiyor.

İLK YOLCULUK 2024’TE 

Mars’a ilk insansız yolculuğu 2018’de yapmak istediklerini söyleyen Musk, 2024’te ilk insanın kızıl gezegene gönderilmesinin, 2025’te ise uzay gemisinin kızıl gezegene ulaşmasının planlandıklarını söyledi. Dünya ve Mars’ın yörüngeleri uzay aracı göndermeye ancak her 26 ayda bir uygun konuma geliyor. Bu nedenle kendi kendine yetebilen ve ortalama bir milyon kişinin yaşayacağı koloniyi kurmak da 40 ila 100 yıl sürebilir.

Son Güncelleme: 28.09.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.