banner388

Liseli Öğrenciden Yeni Soğutma Sistemi

İstanbul Gazi Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde Veri Tabanı Programcılığı bölümü öğrencisi Melih Yılmaz, notebook bilgisayara suyun sirkülasyonuyla soğuyan sistem yaptı.

Liseli Öğrenciden Yeni Soğutma Sistemi

İstanbul Gazi Mesleki ve Anadolu Lisesi'nde Veri Tabanı Programcılığı bölümü öğrencisi Melih Yılmaz, notebook bilgisayara suyun sirkülasyonuyla soğuyan sistem yaptı.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 21:36
Liseli Öğrenciden Yeni Soğutma Sistemi

Bilgisayarının havayla soğumasından verim alamayan lise öğrencisi Melih Yılmaz, silikon hortumu, bakır boru, otoların çıkma kalorifer peteği, bilgisayar fanı, cam kavanoz ve akvaryum pompasını kullanarak sıvı soğutma sistemi düzeneği geliştirdi. Toplama parçalarla uygulamaya koyduğu sıvı soğutma sistemini daha kullanışlı hale getirerek yaygınlaştırmak için destek bekliyor.
Yaptığı sıvı soğutma sistemiyle 90 derecelik notebook bilgisayar ısısının 30 dereceye kadar düştüğünü ifade eden Melih Yılmaz, bu sistemi geliştirip yaygınlaştırmak için destek beklediğini söyledi.

YENİ PROJELER İÇİN DESTEK BEKLİYOR
Sıvı Soğutma Sistemiyle ilgili bilgi aktaran Yılmaz; “Daha önce hava soğutma sistemi bulunan notebook bilgisayarım sık sık arızalanarak kapanıyrdu. Hava soğutma sisteminin yeterli gelmediği notebook bilgisayarımın ısısı 90 dereceye kadar çıkıyor ve açıldıktan 10 dakika sonra kendiliğinden kapanıyordu. Ben de yaptığım araştırmalar denemeler neticesinde daha önce notebooklarda kullanılmayan sıvı soğutma sistemi yaptım. Şuanda 90 dereceden 30 dereceye kadar ısısı düşen bilgisayarım oldukça kullanışlı hale geldi. Bu sitemin daha kullanışlı hale gelmesi için bilgisayar firmalarından destek beklemekteyim. Hatta bilgisayarlarla ilgili şimdilik açıklamayacağım birkaç projem daha vard” açıklamalarında bulundu.

Anne Sevinç Yılmaz ise oğlunun bilgisayar merakının sosyal medyada dolaşmaktan ziyade üretme ve programlamaya yönelik olduğunu için gurur duyduğunu belirtti. 
 

Son Güncelleme: 30.05.2016 23:01
Anahtar Kelimeler:
TeknolojiSoğutmaLise
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.