banner388

Karıncalar Yön Bulmak İçin Güneşi Kullanıyor

Çalışkanlıklarıyla bildiğimiz karıncalar yön bulmak için bilindik bir yola başvuruyor

Karıncalar Yön Bulmak İçin Güneşi Kullanıyor

Çalışkanlıklarıyla bildiğimiz karıncalar yön bulmak için bilindik bir yola başvuruyor

21 Ocak 2017 Cumartesi 18:29
Karıncalar Yön Bulmak İçin Güneşi Kullanıyor

Büyük bir özveri ile çalışan karıncalaar yön duyguları aşırı derecede gelişmiş sürü halinde yaşamını sürdürüyor. Karıncalar hakkına bugüne kadar binlerce yapılan araştırmalar yeni bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı. Bu bağlamda ingiliz araştırmacıların yaptığı çalışma yeni bir bilgiyi gözler önüne serdi.


Rotadan Sapmıyorlar

İngiltere'nin Edinburg Üniversitesi araştırmacıları, karıncaların yön bulma yöntemi üzerine yaptıkları deneylerde, türün hareket yönünü bedensel konumdan ayırabildiğini, dolayısıyla geri geri giderken ve hatta kendi etrafında dönerken dahi rotadan sapmadan ilerleyebildiğini belirledi

Benzersiz Yetenek

Karıncaların yön bulma bakımından böcekler içinde benzersiz bir yeteneğe sahip olduğunun altını çizen Edinburg Üniversitesi Enformatik Fakültesi öğretim üyesi Profesör Barbara Webb, karıncaların sürücüsüz araçlar gibi hareket edebildiğini kaydetti.

Webb, "Karıncaların görece küçük bir beyni var, bir toplu iğne ucundan daha küçük. Buna rağmen en zor koşullarda, geri geri giderken ve hatta sırtlarında yük varken yönlerini rahatlıkla bulabiliyor. Karıncaların davranışını anlamak bize bu fonksiyonlara sahip robot sistemleri üretmek için esin verebilir." değerlendirmesinde bulundu.
Anahtar Kelimeler:
KarıncaYön
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.