banner388
banner390
banner410

Etrafınızdaki insanlardan ne kadar etkilendiğinizi düşündünüz mü hiç? Eğer yakınımızda biri, güzel bir enerjiyle yol alıyorsa; hayaller kurup bunları gerçekleştirmek için çaba sarf ediyorsa siz de ister istemez güzel hayaller kurarken buluyorsunuz kendinizi. Eğer biri küsse, biz de küslüklerimizi hatırlıyoruz. Sandıklardan çıkarıyoruz safran sarısı dertlerimizi. Ofluyorsa yanımızdaki ofluyoruz. Şaka yapıyorsa, gülüyoruz. Sevgisini anlatışından etkileniyoruz ve sevgimize dönüp bakıyoruz. Kendine bakan bir kişinin yanındaysak, aynaya daha çok bakmaya başlıyoruz ve kendimize zaman ayırmanın önemini hissediyoruz.

En yakınımızdaki kişiler karışıyor hayatımıza, yayıldıkça yayılıyorlar içimize; düşünceleri oluyoruz, düşüncemiz oluyorlar.

Sakinliğiyle ruhumuzu okşayan, enerjisiyle içimizi ısıtan, verdiği güvenle sizi teslim alan, ağzından çıkanı tartan, kibar insanlar var mı etrafınızda? Evet mi? Hayır mı? Fikirlerinize saygı duyan, sizi siz olduğunuz, ‘’böyle’’ olduğunuz için seven, değiştirmeye çalışmayan insanlar peki?

Bu yazıyı okurken eğer gerçek anlamda tarife uyduğunu düşündüğünüz biri geçtiyse aklınızdan şanslısınız…

Evetlerin, Hayırların çok fazla gündemde olduğu bu günlerde günümüze farklı bir pencere açalım istedim. İnsanlar başka bir şey konuşmaz oldu çünkü. Farklı düşünenleri yadırgar, küçümser halde herkes. Etkileme çabaları hep baskıcı, zorbaca. Bazı konularda farklı fikirler paylaşsak da aynı havayı soluyor olduğumuzu unutmamız ne üzücü. Karar ne olursa olsun, sonucun iyi ya da kötü olduğu her durumda bedeli birlikte ödeyeceğiz. Bu yüzden koşulsuz şartsız sonuç odaklı yaşayanlarla değil, sonuca giden yolda güzel düşünenlerle, güzel yaşayanlarla ve bize kendimizi iyi hissettirenlerle paylaşalım zamanımızı. Hayatımızdaki tüm tercihlerin güzellikler getirmesi dileğiyle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ERCÜMENT 2017-02-16 09:13:35

Yine akıl dolu bir yazı, yine başka bir bakış açısı.
Kalbine, beynine sağlık.

Avatar
yıldo 2017-02-17 12:40:55

bizim memleket bir garip bir (kuyu) köpek için seferber oluruz bir seçim olur düsman oluruz :) fikrimce ne olacaksa yinede (hayırlı olsun)...

Avatar
Selin çalış 2017-02-15 21:42:21

Evet yada hayır kelimeleri aslında toplumu keskin çizgilere ve kalıplara oturtma isteğinden başka bişey değildir.. görüşler bir yana artık bizimle aynı olmayanın varlığını kabullenmekte güçlük çeker hale geldik.. ağzına sağlık Kübra.. farklı bir yansıtma yapmışsın fakat aslında temele inmişsin

Avatar
gonca yiğit 2017-02-15 16:35:04

kalemine, yüreğine sağlık yine harika bir yazı olmuş!

Avatar
PELİN Ş. 2017-02-15 17:03:06

''Sonucun iyi ya da kötü oldu her durumda bedeli birlikte ödeyeceğiz''..Birlikteyiz,düşünceler ne olursa olsun saygı duymak zorundayız birbirimize.. Ne bedenen ne ruhen birbirine zarar verme hakkı yok kimsenin..Dilerim insan olmayı unutmayız bu zor günlerde.. Çok güzel bir yazı..!

Avatar
Kübra K. 2017-02-15 17:28:46

''Düşüncelerine katılmıyorum,ama senin düşüncelerini savunma hakkını sonuna kadar destekleyeceğim.''sözünü ne de güzel söylemiş Voltaire. EVET'in ve HAYIR'ın sonucunda ne olursa olsun doğru yola vardırması temennisinde bulunuyorum.Yazınız için teşekkür ediyorum Kübra hanım.

Avatar
Karmen Tosun 2017-02-15 18:34:59

Kübra hanım yazınızı çok beğendim evet etrafımızda enerjisi güzel insanları bilmek ve yanınızda olan dost arkadaşlar çok güzel

Avatar
Ebru Müjde 2017-02-16 17:52:33

Herşey hepimiz icin güzel olsun... Kalemine yüreğine sağlık...