banner388
banner390
banner410
banner408

PKK'ya Ait Cephanelik İmha Edildi

TSK, Kuzey Irak'ta yer alan bir cephaneliğin vurularak yok edildiğini açıkladı.

banner269

PKK'ya Ait Cephanelik İmha Edildi

TSK, Kuzey Irak'ta yer alan bir cephaneliğin vurularak yok edildiğini açıkladı.

20 Eylül 2016 Salı 10:03
PKK'ya Ait Cephanelik İmha Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden gelen açıklamalarda, bir grup vatandaşın ihbar etmesi üzerine Şırnak’ın Jandarma Sınır Tümen Komutanlığının 48'inci Hd.Tug.K.lığı sorumluluk sahasında, hududun Irak'dan metruk Kesta köyünün batı bölgesinde BTÖ unsurlarında 17 Eylül 2016 tarihinde gece saat 00.10 civarında ateş destekleri sağlanarak ve ilk tespitler doğrultusunda en az 3 bölücü terör örgütü üyesinin hazırlık içerisinde oldukları alanlarda etkisiz hale getirilmiş oldukları öğrenildi.

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

19 Eylül 2016 tarihinde sabah erken saatlerde yine aynı bölgede tespit edilmiş olan (Kesta köyü batısı) cephaneliğin Andaç kırsalında 155 mm K/M obüsler ile 105 mm çekili olan obüslerle yapılmış olan atışların ardından infilak etmiş olduğu ve bu olayın ardından havadan İHA ile yapılmış olan ilk tespitler doğrultusunda 4 terörist ölü olarak, bir terörist ise yaralı bir şekilde toplam 5 teröristin etkisiz hale getirilmiş olduğu öğrenildi. İnfilak etmiş olan cephanelikte gün boyunca yangınlar ve patlamalar nedeni ile devam ettiği belirtildi.

Son Güncelleme: 20.09.2016 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.