banner388
banner390
banner410
banner408

600 Yıllık Tevrat İçin 5 Milyon Dolar

Balina Derisine İşlenmiş Tarihi Eser Niteliğindeki Tevrat'ı İnternette 5 Milyon Dolar'a Satışa Çıkarttı

banner269

600 Yıllık Tevrat İçin 5 Milyon Dolar

Balina Derisine İşlenmiş Tarihi Eser Niteliğindeki Tevrat'ı İnternette 5 Milyon Dolar'a Satışa Çıkarttı

28 Nisan 2016 Perşembe 15:05
600 Yıllık Tevrat İçin 5 Milyon Dolar

600 YILLIK TEVRAT

Alınan bilgilere göre, İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser niteliği taşıyan 600 yıllık balina derisine işlenmiş Tevrat’ın internet üzerinden satışa çıktığı bilgisinin gelmesinin ardından çalışmalara başladı.
Başlatılan çalışma kapsamında polis ekipleri müşteri kılığına girerek, eseri satışa çıkaran Suriye uyruklu Osama Ali T. ile bir araya geldi.
 
5 MİLYON DOLAR İSTEDİ
 

600 yıllık balina derisine işlenen Tevrat için 5 milyon dolar isteyen şüpheli ile pazarlık yapan ekipler, fiyatta anlaşma sağlayınca ikinci buluşma teklifinde bulundu. Fatih’te bir otelde planlanan buluşmada Suriye uyruklu şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Şüphelinin emniyette verdiği ifadede, "Tarihi eser niteliği taşıyan Tevrat aileme ait. Onu Suriye'den getirdim" dediği öğrenildi. Ele geçirilen 600 yıllık balina derisine işlenen Tevrat incelenmek üzere Topkapı Sarayı Müzesi’ne gönderilirken, şüpheli ise serbest bırakıldı. 
 
Son Güncelleme: 28.04.2016 15:38
Anahtar Kelimeler:
KaçakTarihi EserInternet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.