banner388

13 DAEŞ hedefi imha edildi!

Yerleri belirlenen 13 DAEŞ hedefi gerçekleştirilen hava operasyonlarıyla imha edildi.

13 DAEŞ hedefi imha edildi!

Yerleri belirlenen 13 DAEŞ hedefi gerçekleştirilen hava operasyonlarıyla imha edildi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 20:30
13 DAEŞ hedefi imha edildi!

TSK’nın yapmış olduğu açıklamada, "Azaz-Rai sektöründe, muhalif unsurlardan oluşan beş Özel Görev Kuvvet Grubu, saat 18.00 itibariyle, kaybettiği bölgeleri geri almak amacıyla başlattığı operasyonu sürdürmektedir. Muhalifler, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile ileri harekâta devamla El Athariyah meskûn mahallinde kontrol gerçekleşmiştir. Keşif ve gözetleme araçları ile belirlenen 38 DEAŞ hedefine Ateş Destek vasıtaları tarafından 101 adet Fırtına atışı gerçekleşmiştir. (Toplam: 1.220 hedefe 4.797 atım)
Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından El Mutminah, Ziyadiyah, Tall Atiyah, El Athariyah, Sandarah ve Tall Aşah’da belirlenen 13 hedef (1 Doçka uçaksavar mevzii ile komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 12 bina) ateş altına alınarak yok edilmiştir.
Koalisyon uçakları tarafından, Bahvurtah (Zeytinlik) bölgesinde belirlenen DEAŞ unsurlarına bir hava harekâtı icra edilerek bomba yüklü 1 araç yok edilmiştir.
Koalisyon tarafından, Katar’dan kalkan iki uçak ile Tall Ahmar bölgesindeki Muhalif unsurlara, havadan tahkimat malzemesi (kum torbası, kazık, dikenli tel) bırakılmıştır.
DEAŞ'ten arındırılan bölgelerde, muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından mayın ve EYP’lerin etkisiz hale getirilmesi faaliyeti kesintisiz sürdürülmektedir.
Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti sürdürülmektedir.
AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere günde üç öğün sıcak yemek verilmekte ve sağlık hizmetleri verilmektedir.
Terör örgütlerince kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, gerçekleştirilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyette bulunmaktadır" ifadesi kullanıldı. 
 

Son Güncelleme: 24.09.2016 20:35
Anahtar Kelimeler:
TskDaeş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.